Ayurveda

Al eeuwenlang bewijst Ayurveda zijn effectiviteit. Deze leer neemt een belangrijke plaats in in de opleidingen aan de medische faculteiten van de universiteiten in India. De Ayurvedische geneeswijze wordt sinds enige tijd door de Wereld Gezondheids Organisatie (World Health Organisation WHO) officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde.

De Ayurvedische leer gaat er namelijk van uit dat ziektes ontstaan door een verstoord evenwicht, bijvoorbeeld door verkeerde voeding of door verkeerde levenswijzen.

Oorsprong Ayurveda en andere geneeswijzen.

Ayurveda is een geneeskunde die ongeveer 6000 jaar geleden is ontstaan  in India. Alle andere geneeswijzen zijn voortgekomen uit Ayurveda. Dat geldt voor de Westerse reguliere geneeskunde, maar ook voor de Buddhistische, Chinese of Griekse geneeskunde. Ook yoga is een wortel van Ayurveda.

Door de eeuwen heen is Ayurveda ingeburgerd in het dagelijkse leven van de bevolking in India en heeft hun levenswijze in positieve zin sterk beïnvloed. Zij zijn in de breedste zin des woords opgegroeid met de Ayurvedische leer en leefwijze. Zodoende is Ayurveda voor hen een  'way of life' geworden.

Voor de Westerse cultuur, zoals de onze in Nederland, kunnen wij veel voordeel hebben van de Ayurvedische geneeskunde, omdat deze geneeskunde honderd procent mensvriendelijk is en lichaam en geest op goede wijze in balans brengen met elkaar.

Enkele kenmerken van Ayurveda

  • Ayurveda is de oudst bekende geneeswijze;
  • Doordat Ayurveda natuurlijke kruiden gebruikt hebt u geen bijwerkingen;
  • Ayurveda verbetert de kwaliteit van het leven;
  • Door Ayurveda ontslakt het lichaam, waardoor de weerstand wordt verhoogd.

http://www.ayurvedischekliniek.com/ayurveda_Informatie.html